Beste ouders en kinderen,

Iedereen is weer in volle actie voor school na een lekkere Voorjaarsvakantie. Gelukkig is het ook weer langer licht aan het worden!
We hopen dat iedereen gezond blijft, we hebben best veel kinderen even moeten missen omdat ze in quarantaine moesten, gelukkig zijn de meesten weer van de partij. Ook Marjolein was even ziek thuis, maar gelukkig springt ze weer in het rond bij de Zandloper!

Veel kinderen zijn keihard aan het leren voor de toetsweek en bezig met andere projecten voor school, een werkstuk over mode, het maken van een muziekinstrument, een intakegesprek voorbereiden voor bij de vervolgopleidingen, we gaan er positief tegenaan.

Uitbreiding:
Er is nog meer leuk nieuws: De Zandloper wordt groter! De houten muur gaat verdwijnen en er komt een stuk verder in de ruimte een nieuwe houten muur. Op deze manier krijgen we er een fijne ruimte bij, dus meer werkplekken voor kinderen. We zijn hier heel trots op!

Leuk stage nieuws:
Sinds 14 februari loopt Eline, een enthousiaste tweedejaars pabo student, een half jaar stage bij ons op de maandag!
En om het nog leuker te maken: Vanaf 7 maart start Jeffrey zijn onderwijsassistentstage van een half jaar bij ons op de dinsdag en de donderdag. Wij wensen Eline en Jeffrey heel veel leerplezier bij de Zandloper! Ze stellen zichzelf even voor:

“Beste ouders en kinderen,

Mijn naam is Eline, ben 19 jaar en ik zit in mijn tweede jaar van de pabo in Groningen. Ik heb al verschillende stages gelopen. Vanaf deze maand loop ik iedere maandag stage bij SOB De Zandloper. Dit doe ik in totaal een halfjaar. Verder volleybal ik in Assen in dames 1 en ik werk al 3,5 jaar bij de Jumbo in Groningen. Ook vind ik het gezellig om af en toe met vriendinnen af te spreken. Ik heb er erg veel zin in om bij SOB De Zandloper aan de slag te gaan!

Groetjes Eline

 

“Beste ouders en kinderen,

Mijn naam is Jeffrey en ik ben 18 jaar. Op dit moment doe ik de opleiding Onderwijsassistent op het ROC Menso Alting in Groningen, waar ik in het tweede jaar zit. Na de opleiding Onderwijsassistent wil ik de Docentenopleiding doen voor het vak Engels en rekenen of wil ik de gaan PABO doen. Midden in het jaar ben ik verhuisd vanuit Noord-Brabant naar Veendam. In het dagelijks leven vind ik het erg leuk om te fietsen en te voetballen dit doe ik bij Damacota in Nieuwe Pekela. Vanaf deze week zal ik op de dinsdag en de donderdag stagelopen bij SOB de Zandloper. Ik kijk er erg naar uit om een leuke en leerzame tijd hier te hebben.

Vriendelijke groeten, Jeffrey”

De meeste kinderen en ouders zijn uitgenodigd voor een voortgangsgesprek in week 13. Mocht de dag en/of het tijdstip niet uitkomen, dan horen we dit graag en dan zoeken we met elkaar in de agenda naar een geschikt moment.

Het Leer- &Sportpark wordt 4 maart officieel geopend, het parkeerterrein is netjes klaar, de wegwijsborden met onze naam erop staan keurig bij de ingang en de Skills Garden met skatepark achter het stadion is echt super gaaf!

Belangrijke data op een rijtje:
2e paasdag: 18 april gesloten (maandag).
Meivakantie: 23 april tot en met 8 mei. We zijn open op maandag 25, dinsdag 26, donderdag 28 april van 9:00-14:00, er komt een inschrijflijst.
De tweede week is De Zandloper gesloten.
Hemelvaartsdag: 26 mei: gesloten (donderdag).
Tweede pinksterdag: 6 juni: gesloten (maandag).
De toetsweken en de eindtoetsen komen in deze periode ook langs.
Zomervakantie regio Noord: 18 juli tot en met 28 augustus. Info volgt.

Om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden vinden we het fijn als je met ons overlegt welke dagen en welke tijden je bij ons aanwezig bent, dit zijn dan jouw vaste dagen. Natuurlijk zijn we flexibel en kijken we mee wanneer het voor jou het handigst is om bij ons aan de slag te gaan.

Bij vragen of iets anders, twijfel niet om contact met ons op te nemen!

Hartelijke groet vanuit de Zandloper,
Marjolein en Sandy