Opening van het Henk Nienhuis stadion in Veendam!

De Zandloper is gevestigd in het Henk Nienhuis stadion in Veendam

Klik op de blauwe balk om het artikel van 13 november 2021 te lezen in het Dagblad van het Noorden.

Opening van het Henk Nienhuis stadion in Veendam!
Artikel RTV Noord

Op 24 maart 2021 stond De Zandloper met een mooi artikel op RTV Noord over 'Onze Pubers in Coronatijd'. Marten en Twan zijn geïnterviewd en staan geweldig op film!

Marten (links) en Twan (rechts) vertellen over hun schoolervaringen tijdens de tweede lockdown.

Artikel RTV Noord
Artikel Parkstad Veendam

Er staat weer een leuk en positief artikel op parkstad Veendam! Geschreven door Hans van Noort.

19 januari 2021. Vandaag zijn we precies 4 maanden geopend!

Artikel Parkstad Veendam

Opening SOB De Zandloper in informatiekrant over Leer- en Sportcampus De Langeleegte.

Op 29 juli 2020 stonden wij op de voorpagina van de Veendammer met een ontzettend leuk interview over ons bedrijf!

Artikel op de site Parkstad Veendam n.a.v. onze opening op 18 september jl.!

SOB De Zandloper nieuwe loot
in Leer- en sportparkIMG_0024.JPG

Vrijdagmiddag is met de opening van SOB De Zandloper in stadion De Langeleegte een nieuwe loot toegevoegd aan het Leer- en sportpark. Wethouder Henk-Jan Schmaal heeft officieel de opening verricht met het omdraaien van een zandloper. “Dit is juist een heel mooie plek om het verschil te kunnen maken”.

SOB De Zandloper biedt huiswerkbegeleiding voor alle leerlingen van groep 7 en 8, het voortgezet onderwijs en mbo. Daarnaast wordt ook coaching aangeboden op het gebied van AD(H)D, leren, hoogbegaafdheid en faalangst. De letters SOB staan voor Studie, Ontwikkeling en Begeleiding.

IMG_0033.JPG

De initiatiefnemers Sandy Riem en Marjolein Hess komen als docenten op het Maartenscollege in Groningen uit het middelbaar onderwijs. Waar een functie als brugklasmentor werd vervuld. Het is altijd een soort droomidee geweest om leerlingen extra ondersteuning te geven. Ze wilden dat graag doen in hun eigen bedrijfje.

Als aanvulling past het heel goed op het sport- en leerpark met ongeveer 2000 leerlingen. Waar ze voor extra aandacht en hulp voor hun huiswerk en coaching op hetzelfde terrein terecht kunnen.

IMG_0081.JPG

Marjolein Hes: “Die leerlingen hebben vaak een andere aanpak nodig. Het is ook om de leerlingen zelfvertrouwen te geven. Het onderwijs is tegenwoordig groot. Kinderen hebben het druk en in de klas kan het druk voor hen zijn. Bij ons vinden ze echt hun rustplek. Vanuit het onderwijs hebben we gemerkt dat kinderen extra aandacht nodig kunnen hebben.”

Sandy Riem: “Daarbij hebben we ook het ‘Leren leren’. En ‘mezelf leren trainen’. De kinderen kunnen hier hun huiswerk komen maken. Maar wij leggen uit hoe ze het moeten doen en begeleiden ze.”

IMG_0073.JPG

“Na hun school kunnen ze hier naartoe komen, en zelfs tot 19:00 uur blijven. Afhankelijk van hoe laat hun sportprogramma of muziekles weer begint. Ze kunnen de hele middag hier zijn. Met eerst even lekker wat drinken, even bijkomen met lekker zitten in onze zithoek. En daarna gewoon onder onze begeleiding aan het werk.”

Bij De Zandloper wordt ook daadwerkelijk een zandloper ingezet tijdens het leren of het maken van het huiswerk. Hierdoor wordt tijd inzichtelijk gemaakt. Er zijn meerdere zandlopers in gebruik met verschillende doorlooptijden. Dit zorgt voor huiswerkbegeleiding op maat.

IMG_0077.JPG

De zandlopers zorgen er ook voor dat de leerlingen niet door allerlei andere dingen of andere impulsen van buitenaf op hun mobiel worden afgeleid. Om geconcentreerd bezig te kunnen zijn met wat even belangrijker is.

Deze zandlopers zijn eigenlijk ijzervijlsel-lopers. Het ijzervijlsel wordt aangetrokken door de magnetische sokkel waarop het staat. En ontstaan er mooie stalagmietvormen.

IMG_0050.JPG

De opening, met lekkere hapjes en drankjes, werd i.v.m. coronamaatregelen, voor de ingang van het stadion gehouden. Het met stijl ingericht lokaal met keuken, waar met behulp van familie en vrienden twee maanden aan gewerkt is, werd in kleine groepen bezichtigd.